Recipes | Vegetarian milk - Brazilian Nuts

11:37

Pt: Na minha senda por uma dieta variada e saudável, descobri as receitas de leites vegetais da Mafalda Leite. O de castanhas do maranhão é dos meus favoritos, tem uma textura incrível e é super delicioso. Não é propriamente barato fazer leite vegetal em casa… Aliás fica mais barato comprar o leite! O que claramente evidencia que o que compramos é altamente processado e muito diluído! Aqui vai a receita, para quem se quiser aventurar :)

Ingredientes:
1 chávena de castanhas-do-maranhão (podem encontrar à venda no Lidl)
4 chávenas de água
1 colher de sopa de mel
1 colher de sopa de óleo de coco
1 colher de sobremesa de extracto de baunilha
1 pitada de sal

Procedimento:
Adicionar todos os ingredientes, num copo de um liquidificador/ robot de cozinha e bater muito bem;
Coar e guardar num recipiente de vidro, previamente esterilizado, num frigorifico até 4 dias.
Agitar antes de beber/usar.

En:In my quest for a balanced and healthy diet, I found the recipes of vegetable milks from the chef Mafalda Leite. The Brazilian nuts is my favourite. It has an incredible texture and it is super delicious. It's not exactly cheap to make vegetable milk at home ... By the way it is cheaper to buy it! And this clearly shows that what we buy is highly processed and diluted! Here 's the recipe, for those who would like to do it :)

Ingredients:
1 cup of Brazilian nuts
4 cups of water
1 tablespoon of honey
1 tablespoon oil poop soup
1 teaspoon vanilla extract dessert
1 pinch of salt

Procedure:
Add all the ingredients in a glass of a blender / kitchen robot and mix/grind them;
Strain and store the milk in a glass container, previously sterilized, in a refrigerator up to 4 days .

Stir the milk before drinking / using it. 





Pt: Podem usar este leite para fazer batidos ou panquecas de aveia.

En: You can use this milk to bake pancakes or to do a milkshake.

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